Chorizo

Wij mogen u naast deze geweldig ham, onder andere ook de overheerlijke van oorsprong Spaanse worstsoort chorizo aanbieden.
Het geboorteland van de chorizo wordt algemeen in de Spaanse regio Extremadura genoemd.

Chorizo is kruidig van smaak en roodachtig van kleur met een stevige, grove structuur. Deze overheerlijk worst wordt traditioneel in de winter gemaakt (het moet koud zijn) en is tevens van het Ibérico varken afkomstig en wordt vaak in een gedroogde en of gerookte variant aangeboden, wat deze worst zijn typische rode kleur geeft. Tijdens het drogen fermenteert de worst en krijgt daardoor de kenmerkende, iets zure smaak. Naar wens wordt de worst lang gedroogd om een harde chorizo te verkrijgen. Bij een kortere droogtijd is het resultaat een zachtere/versere worst. In vochtige streken moet de worst voor het drogen gerookt worden om schimmel te voorkomen. Vervolgens wordt de smaak verfijnd met zout, knoflook, oregano, suiker en andere kruiden zoals bijvoorbeeld komijn.  De chorizo Ibérico de Bellota is minimaal 90 dagen gedroogd

Tevens hebben we ons prachtige assortiment met nog andere overheerlijk delicatesse die van de Iberische rasvarkens afkomstig zijn hierbij te denken aan onder andere.

Klik hier en ga direct naar de winkel

Overige vleeswaren

Lomo Ibérico de Bellota wat gemaakt wordt van de varkenslende

De varkens voeden zich met eikeltjes en wilde grassen en geeft de Lomo zijn voortreffelijke smaak.
Lomo wordt gemaakt van de varkenslende. Dit is mager vlees, maar door de voeding van eikels toch rijk en romig van smaak.
De Lomo Ibérico de Bellota is minimaal 150 dagen gedroogd.

Salchichón Ibérico de Bellota

Deze worst bestaat uit de mooiste delen van het Iberische varken, waarbij het smaakvolle vet is behouden.
Door de toevoeging van rozemarijn, peper, nootmuskaat en andere kruiden is de worst heerlijk zacht van smaak en heeft deze een mooie, romige structuur.
De Salchichón Ibérico de Bellota is minimaal 45 dagen gedroogd.

Klik hier en ga direct naar de winkel