Spaanse Olijfolie

De olijfolie van De Spaanse Verwennerij, is van een onuitputtelijke en superieure kwaliteit en heeft een spectaculaire kleur, een intens frisse en fruitige geur met een hele uitgebalanceerde smaak. De olijven worden ecologisch geteeld, met de hand geplukt en met de nodige zorgvuldigheid geselecteerd, om hiermee uiteindelijk de beste olijfolie aan u te mogen presenteren.

Het is erg moeilijk om de kwaliteit van olijfolie in te schatten op basis van smaak. Er zijn meer dan 1500 olijfsoorten die voor kleur- en smaakverschillen zorgen. Het smaakpalet van olijfolie kan variëren van zacht fruitig tot scherp bitter.

Hoe herken je een goede olijfolie? De belangrijkste gids hierin is je neus. Een goede olijfolie ruikt naar versgemaaid gras, artisjokken, peper, tomaat, walnoten, kruiden. 

Het verschil herkennen tussen een goede en de allerbeste olijfolie. Goede olijfolie kriebelt sowieso in de keel, een paar keer kuchen of de neiging om de keel te schrapen, is een teken dat je goed zit.

Een bittere smaak zegt weer veel over de gezondheidsvoordelen. Hoe bitterder, hoe meer antioxidanten en polyfenolen erin zitten. Dit moet je wel leren waarderen, net zoals wijn moet je leren drinken.

Slechte olijfolie heeft een muffe geur, zoals van oude pindakaas of bezwete kleren die te lang in een zak hebben gezeten.

Daarnaast is het belangrijk om op de juiste info op een etiket te letten. Kijk naast de vermelding ‘extra vierge’ ook naar het land, de streek van herkomst en de houdbaarheidsdatum”. De olijfolie krijgt pas een houdbaarheidsdatum als deze is gebotteld ongeacht hoelang de olie is opgeslagen in het vat. Het beste is olijfolie die je meteen na het persen “Early Harvest (vroege oogst)“kunt kopen, maar die vind je niet in de supermarkt. 

 

 

Klik hier en ga direct naar onze webwinkel

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met de De Spaanse Verwennerij, wij helpen u graag.

Contact